Geri Dön
Sınırlı sayıda üretilmiştir

Kastamonu Siyez Bulguru

Bölgesi :

Karadeniz

İli :

Kastamonu

Binlerce yıllık tarihiyle siyez bulguru, bugün Kastamonu’da geleneksel olarak üretiliyor ve lezzetinden hiçbir şey kaybetmeden evlerimize ulaşıyor.

Ürünün Hikayesi ve Yapılışı

Siyez bulgurunun hikayesi, bundan 10 bin yıl önce Güneydoğu Anadolu ve Mezopotamya’yı içine alan verimli topraklara dayanıyor. Günümüzde ise siyez bulguru, yapısı gereği herhangi bir gübre veya ilaç desteği gerekmeden kastamonu’nun İhsangazi ilçesindeki köylerde çiftçiler tarafından geleneksel yollarla üretiliyor.

Siyez buğdayı, önce kalburdan geçirilip ayıklanıyor. Odun ateşinde kaynatılıyor; açık alana serilip kurutulduktan sonra ahşaptan sini içinde tekrar ayıklanıyor. Bu işlemden sonra siyez, kabuğundan çıkarılmak üzere değirmene götürülüyor.

Geleneksel yöntemle bulgur haline getirilen siyezi, bulgur pilavı olarak pişirerek tüketebilirsiniz.

Ürünün Yapılışı ile İlgili Fotoğraf ve Videolar

Karadeniz Bölgesi Lezzetleri

Kastamonu
  • Gümüşhane Cevizli Köme
  • Yusufeli Dut Pestili
  • Safranbolu Lokumu
  • Gümüşhane Fındıklı Pestil
Ürünlerimiz geleneksel yöntemlerle sınırlı sayıda üretilebildiğinden her dönem her mağazamızda bulunamayabilir.