Geri Dön
Sınırlı sayıda üretilmiştir
Uşak Sarı Mercimek
Uşak yöresinde sınırlı miktarda yetişen bu mercimek, çorba ve yemeklerde kullanılıyor.
Ürünün Hikayesi ve Yapılışı
Uzun bir geçmişe sahip olan Uşak Sarı Mercimek, sadece bu bölgede az miktarda yetişen, çorbalık mercimek çeşidi olması ile öne çıkıyor. Temmuz ayında hasadı tamamlanan mercimeklerin ayıklanarak kabuğu alınıyor. Sonrasında yaprak ve tam taneler elenip ayrılarak kullanıma hazır hale getiriliyor.
Uşak Sarı Mercimek'i süzgeçten geçirerek çorba ve yemeklerinizde kullanabilirsiniz.
Ürünün Yapılışı ile İlgili Fotoğraf ve Videolar
Ege Bölgesi
Lezzetleri
Uşak
Ürünlerimiz geleneksel yöntemlerle sınırlı sayıda üretilebildiğinden
her dönem her mağazamızda bulunamayabilir.