Geri Dön
Sınırlı sayıda üretilmiştir

İspir Kuru Fasulyesi

Bölgesi :

Dogu Anadolu

İli :

Erzurum

Erzurum’un İspir ilçesinde yetişen İspir Kuru Fasulyesi’nin hikayesi binlerce yıl öncesine dayanıyor. Yüksek rakımlı dağlık arazide geleneksel yollarla üretiliyor.

Ürünün Hikayesi ve Yapılışı

Erzurum’un İspir ilçesinde yetişen İspir Kuru Fasulyesi’nin hikayesi binlerce yıl öncesine dayanıyor. Yüksek rakımlı ve düşük nem seviyesine sahip, verimli Çoruh Havzası’nı içine alan bölgede geleneksel yollarla üretiliyor.

İspir Fasulyesi üretimi, Ekim ayında bir sonraki sezon için tarlanın hazırlanması ile başlıyor. Sonrasında tarlaya tırmık atılarak, doğal keçi gübresi ile gübreleme ve ekim yapılıyor. Arazinin dağlık olması nedeniyle makineli tarım yaygın olmadığından elle tek tek toplanıyor ve ayıklanıyor.

Suda yeterince şişmesi, erken pişmesi ve pişince kabuk atmaması gibi özellikleri ile öne çıkan İspir Kuru Fasulyesi’ni akşamdan soğuk suda beklettikten sonra, geleneksel yöntemlerle pişirerek tüketebilirsiniz.

Ürünün Yapılışı ile İlgili Fotoğraf ve Videolar

Dogu Anadolu Bölgesi Lezzetleri

Erzurum
  • Kars Malakan Peyniri
  • Kars Göbek Kaşarı
  • Şemdinli Balı
  • Kars Zavot Grayver Peyniri
Ürünlerimiz geleneksel yöntemlerle sınırlı sayıda üretilebildiğinden her dönem her mağazamızda bulunamayabilir.