Geri Dön
Sınırlı sayıda üretilmiştir
Kızıltepe Kırmızı İç Mercimek
Bölgesi :
Güneydogu Anadolu
Kızıltepe yöresinde yetişen bu mercimek, çorbalarda ve mercimek köftesi tariflerinde kullanılıyor.
Ürünün Hikayesi ve Yapılışı
Uzun bir geçmişe sahip olan Kızıltepe Kırmızı İç Mercimek, Kızıltepe Ovası'nın bereketli toprakları ve ikliminden gelen kendine has lezzeti ile öne çıkıyor. Temmuz ayında hasadı tamamlanan mercimeklerin ayıklanarak kabuğu alınıyor. Sonrasında yaprak ve tam taneler elenip ayrılarak kullanıma hazır hale getiriliyor.
Kızıltepe Kırmızı İç Mercimek'i çorbalarda, sıcak ve soğuk yemeklerde kullanabilirsiniz.
Ürünün Yapılışı ile İlgili Fotoğraf ve Videolar
Güneydogu Anadolu Bölgesi
Lezzetleri
Mardin
Hurmalı Mardin Çöreği
Ürünlerimiz geleneksel yöntemlerle sınırlı sayıda üretilebildiğinden
her dönem her mağazamızda bulunamayabilir.