Geri Dön
Sınırlı sayıda üretilmiştir
Kemaliye (Eğin) Dut Kurusu
Erzincan’ın Kemaliye (Eğin) ilçesinde, yörenin kendine has doğasında yabani şekilde yetişen dutlar, yöre halkı tarafından sarp arazide toplanıyor ve güneşte kurutuluyor.
Ürünün Hikayesi ve Yapılışı
Erzincan’da yabani meyvelerin gerek sayısı, gerekse biyolojik çeşitliliği bakımından çok zengin olan yörede yetişen dutlar, bölgenin yapısı ve ikliminden ötürü kendine has bir tada sahip oluyor.
Sarp arazi nedeniyle sadece yabani şekilde ve sınırlı miktarda yetişen meyveler, yöre halkı tarafından Temmuz ayında toplanıyor. Yaş meyveler yaygı üzerine serilerek, güneşte kurutuluyor ve dut kurusu elde ediliyor.
Dut kurusunu kuruyemiş olarak tüketebileceğiniz gibi hoşaf da yapabilirsiniz.
Ürünün Yapılışı ile İlgili Fotoğraf ve Videolar
Dogu Anadolu Bölgesi
Lezzetleri
Erzincan
Kars Zavot Grayver Peyniri İspir Kuru Fasulyesi Kemaliye (Eğin) Dut Pestili Bingöl Balı
Ürünlerimiz geleneksel yöntemlerle sınırlı sayıda üretilebildiğinden
her dönem her mağazamızda bulunamayabilir.