Geri Dön
Sınırlı sayıda üretilmiştir

Kars Göbek Kaşarı

Bölgesi :

Dogu Anadolu

İli :

Kars

Kars ve çevresinde doğal beslenen yerli ırk hayvanların sütlerinden yılın her ayında üretilen kaşar, asıl lezzetini, sütün kalitesi ve geleneksel üretim yönteminden alıyor.

Ürünün Hikayesi ve Yapılışı

Kars göbek kaşarı, Kars’a 1,5 saat uzaklıkta, 2300 metre rakımlı, ücra bir yayla köyü olan Boğatepe’de üretiliyor. Kars ve çevresinde doğal beslenen yerli ırk hayvanların sütlerinden üretilen bu kaşar, lezzetiyle diğerlerinden ayrılıyor.

Kars göbek kaşarı tamamen eski kuşaklardan aktarılan yöntemlerle yapılıyor. Taze sütlerden şırdan maya ile elde edilen telemeler, önce geleneksel sulu haşlama yöntemiyle pişiriliyor. Beyaz peynirin haşlanmasından sonra, ustalar tarafından yoğurma işlemi yapılıyor. Yoğurmadan sonra, kalıplara dökmeden hemen önce kaşarın boğumlanan kısmından “kaşar göbeği” adı verilen bir parça koparılıyor. Kaşar göbeği, bu hâliyle paketlenerek son halini alıyor.

Yılın her ayında üretilen bu lezzetli peyniri kahvaltıda servis edebilir, tavada eritip yumurta ile karıştırarak da tüketebilirsiniz.

Ürünün Yapılışı ile İlgili Fotoğraf ve Videolar

Dogu Anadolu Bölgesi Lezzetleri

Kars
  • Kemaliye (Eğin) Dut Pekmezi
  • Kars Malakan Peyniri
  • Kemaliye (Eğin) Dut Pestili
  • Şemdinli Balı
Ürünlerimiz geleneksel yöntemlerle sınırlı sayıda üretilebildiğinden her dönem her mağazamızda bulunamayabilir.