Geri Dön
Sınırlı sayıda üretilmiştir
Kars Göbek Kaşarı
Kars ve çevresinde doğal beslenen yerli ırk hayvanların sütlerinden yılın her ayında üretilen kaşar, asıl lezzetini, sütün kalitesi ve geleneksel üretim yönteminden alıyor.
Ürünün Hikayesi ve Yapılışı
Kars göbek kaşarı, Kars’a 1,5 saat uzaklıkta, 2300 metre rakımlı, ücra bir yayla köyü olan Boğatepe’de üretiliyor. Kars ve çevresinde doğal beslenen yerli ırk hayvanların sütlerinden üretilen bu kaşar, lezzetiyle diğerlerinden ayrılıyor.
Kars göbek kaşarı tamamen eski kuşaklardan aktarılan yöntemlerle yapılıyor. Taze sütlerden şırdan maya ile elde edilen telemeler, önce geleneksel sulu haşlama yöntemiyle pişiriliyor. Beyaz peynirin haşlanmasından sonra, ustalar tarafından yoğurma işlemi yapılıyor. Yoğurmadan sonra, kalıplara dökmeden hemen önce kaşarın boğumlanan kısmından “kaşar göbeği” adı verilen bir parça koparılıyor. Kaşar göbeği, bu hâliyle paketlenerek son halini alıyor.
Yılın her ayında üretilen bu lezzetli peyniri kahvaltıda servis edebilir, tavada eritip yumurta ile karıştırarak da tüketebilirsiniz.
Ürünün Yapılışı ile İlgili Fotoğraf ve Videolar
Dogu Anadolu Bölgesi
Lezzetleri
Kars
İspir Kuru Fasulyesi Şemdinli Balı Ağın Leblebisi Yüksekova Balı
Ürünlerimiz geleneksel yöntemlerle sınırlı sayıda üretilebildiğinden
her dönem her mağazamızda bulunamayabilir.