Geri Dön
Sınırlı sayıda üretilmiştir
Muş Balı
Muş Ovası’nda ve ovayı çevreleyen dağlarda yetişen çeşitli çiçeklerden elde edilen bu bal, çiçek kokularının yoğun olduğu*, keskin* bir tada sahip olmasıyla öne çıkıyor.
Ürünün Hikayesi ve Yapılışı
Çiçeksi* ve keskin* bir lezzetin hakim olduğu Muş Balı, bölgedeki arıcıların arıları tarafından bölgeye has çiçeklerden nektar ve polen alınarak üretiliyor.
Bu balda Muş Ovası’nda ve ovayı çevreleyen dağlarda yetişen; ballıbaba, beyaz üçgül, çoban dikeni, devedikeni, frenkmaydanozu, kazayağı, sarı papatya, yavşan,yonca, reyhan çiçeklerine ait polen taneleri bulunuyor. Bölgeye has endemik bir bitki olan Muş Lalesi de bu bala kendine has bir lezzet katıyor. Yörenin sahip olduğu bitki florası arılar için zengin polen kaynağı sağlıyor.
Arıcılardan kalite kontrol ve orijin doğrulama analizleri yapılarak satın alınan bu bal sayesinde kahvaltılarınıza farklı bir lezzet katabilirsiniz.
*Duyusal ifadeler Balparmak bal tadım uzmanlarının görüşleri doğrultusunda derlenmiştir.
Ürünün Yapılışı ile İlgili Fotoğraf ve Videolar
Dogu Anadolu Bölgesi
Lezzetleri
Muş
Kars Göbek Kaşarı Kars Zavot Grayver Peyniri Kemaliye (Eğin) Dut Pekmezi Kemaliye (Eğin) Dut Pestili
Ürünlerimiz geleneksel yöntemlerle sınırlı sayıda üretilebildiğinden
her dönem her mağazamızda bulunamayabilir.