Geri Dön
Sınırlı sayıda üretilmiştir

Kemaliye (Eğin) Dut Pestili

Bölgesi :

Dogu Anadolu

İli :

Erzincan

Erzincan’ın Kemaliye (Eğin) ilçesinde, yörenin kendine has doğasında yabani şekilde yetişen dutlar, yöre halkı tarafından sarp arazide toplanıyor ve geleneksel yöntemlerle lezzetli bir pestile dönüşüyor.

Ürünün Hikayesi ve Yapılışı

Erzincan’da yörenin kendine has doğasında yabani şekilde yetişen dutlar, bölgenin yapısı ve ikliminden ötürü kendine has bir tada sahip oluyor.

Sarp arazi nedeniyle sadece yabani şekilde ve sınırlı miktarda yetişen dutlar, yöre halkı tarafından toplanıyor. Toplanan dutlardan çıkarılan şıraya un eklenerek bakır kazanda odun ateşinde kaynatılıyor ve dut şırası ince bir tabaka halinde bezlere yayılarak toprak damlarda kurutuluyor. Kurutulan pestiller hafifçe ıslatılarak bezden ayrılıyor. Pestillerin yapışmaması için aralarına nişasta atılarak katlanıyor.

Kemaliye (Eğin) Dut Pestili’ni günün her saati atıştırmalık olarak tüketebilirsiniz.

Ürünün Yapılışı ile İlgili Fotoğraf ve Videolar

Dogu Anadolu Bölgesi Lezzetleri

Erzincan
  • Yüksekova Balı
  • İspir Kuru Fasulyesi
  • Kemaliye (Eğin) Dut Pekmezi
  • Kars Malakan Peyniri
Ürünlerimiz geleneksel yöntemlerle sınırlı sayıda üretilebildiğinden her dönem her mağazamızda bulunamayabilir.