Geri Dön
Sınırlı sayıda üretilmiştir
Kemaliye (Eğin) Dut Pekmezi
Erzincan’ın Kemaliye (Eğin) ilçesinde yetişen dutlardan yöre köylerindeki aileler tarafından geleneksel yöntemlerle pekmez üretiliyor.
Ürünün Hikayesi ve Yapılışı
Erzincan’da yabani meyvelerin gerek sayısı, gerekse biyolojik çeşitliliği bakımından çok zengin olan yörede yetişen dutlar, bölgenin yapısı ve ikliminden ötürü kendine has bir tada sahip oluyor.
Sarp arazi yapısı nedeniyle sadece yabani şekilde ve sınırlı miktarda yetişen meyveler, yöre halkı tarafından toplanıp güneşte kurutulduktan sonra şıra haline getiriliyor. Şıra, kısa bir süre kaynatıldıktan sonra güneşin altında olgunlaşmaya bırakılarak pekmez kıvamına getiriliyor.
Yoğun kıvamda olan pekmezi, su ile seyreltip, soğutarak şerbet haline getirebilir, tatlandırıcı olarak kullanabilir, tahinle karıştırarak tüketebilirsiniz.
Ürünün Yapılışı ile İlgili Fotoğraf ve Videolar
Dogu Anadolu Bölgesi
Lezzetleri
Erzincan
Muş Balı Kars Göbek Kaşarı Kars Malakan Peyniri İspir Kuru Fasulyesi
Ürünlerimiz geleneksel yöntemlerle sınırlı sayıda üretilebildiğinden
her dönem her mağazamızda bulunamayabilir.