Geri Dön
Sınırlı sayıda üretilmiştir

Şemdinli Balı

Bölgesi :

Dogu Anadolu

İli :

Hakkari

Hakkari Şemdinli’nin yüksek yaylalarından elde edilen bu bal, açık rengi ve akışkanlığının yanı sıra hoş kokulu*, ferahlatıcı*ve kalıcı*bir tada sahip olmasıyla öne çıkıyor.

Ürünün Hikayesi ve Yapılışı

Açık renkli ve akışkan özellikteki Şemdinli Balı, bu yörenin yüksek yaylalarındaki arıcıların arıları tarafından bölgeye has çiçeklerden nektar ve polen alınarak üretiliyor. Yörenin bitki yapısı, bu balın hoş kokulu*, ferahlatıcı*, kalıcı* bir tada sahip olmasını sağlıyor.

Şemdinli Vadisi, nadir endemik bitki türleri bakımından zengin bir bölgeyi kapsıyor. Endemik bitkiler olan yabani badem ve Hakkari peygamberçiçeğinin de yetiştiği bu bölgedeki ballarda beyaz üçgül, geven, yonca, karahindiba, çoban dikeni, devedikeni, sarı papatya, nane, kekik, adaçayı, yavşan, frenk maydanozu, kazayağı çiçeklerine ait polenler bulunabiliyor.

Arıcılardan kalite kontrol ve orijin doğrulama analizleri yapılarak satın alınan bu bal sayesinde kahvaltılarınıza farklı bir lezzet katabilirsiniz.

*Duyusal ifadeler Balparmak bal tadım uzmanlarının görüşleri doğrultusunda derlenmiştir.

Ürünün Yapılışı ile İlgili Fotoğraf ve Videolar

Dogu Anadolu Bölgesi Lezzetleri

Hakkari
  • Kemaliye (Eğin) Dut Pekmezi
  • Kars Malakan Peyniri
  • Kemaliye (Eğin) Dut Kurusu
  • Yüksekova Balı
Ürünlerimiz geleneksel yöntemlerle sınırlı sayıda üretilebildiğinden her dönem her mağazamızda bulunamayabilir.