Geri Dön
Sınırlı sayıda üretilmiştir
Ağın Leblebisi
Elazığ yöresinin geleneksel lezzeti Ağın leblebisi, Bademli köyünden çıkarılan kum ile odun ateşinde kavrularak yapılıyor.
Ürünün Hikayesi ve Yapılışı
Elazığ yöresinde yetiştirilen nohutlardan elde edilen ve geleneksel bir lezzet olan bu leblebi, kumda kavrulmasıyla öne çıkıyor.
Bir ocakta meşe küllü su kaynatılıyorken bir diğer ocakta ise Bademli köyünden çıkarılan kum, sacın içinde odun ateşiyle kavruluyor. Küllü suya nohutlar dökülüyor ve suyunu çekene kadar kaynatılıyor. Suyunu çeken nohutlar kızdırılmış kumun üzerine dökülüyor ve karıştırılıyor. Kızaran nohutlar elekten geçiriliyor, kumdan ayrılıyor ve çuvallanıyor.
Sonbahar aylarında üretimi yapılan Ağın leblebisini, günün her saati tüketebilirsiniz.
Ürünün Yapılışı ile İlgili Fotoğraf ve Videolar
Dogu Anadolu Bölgesi
Lezzetleri
Elazığ
Kemaliye (Eğin) Dut Pestili Kars Zavot Grayver Peyniri Bingöl Balı Kars Malakan Peyniri
Ürünlerimiz geleneksel yöntemlerle sınırlı sayıda üretilebildiğinden
her dönem her mağazamızda bulunamayabilir.