Geri Dön
Sınırlı sayıda üretilmiştir

Kars Malakan Peyniri

Bölgesi :

Dogu Anadolu

İli :

Kars

Kars Malakan peynirinin lezzeti yörede yetişen ineklerin dinlenme döneminde elde edilen sütlerden geliyor.

Ürünün Hikayesi ve Yapılışı

Kars civarında yaşamış olan Malakan halkından öğrenilen bu peynir, yörede yetişen ineklerin dinlenme döneminde elde edilen sütlerden yapılıyor. Bu peynirin lezzeti de ömürleri boyunca ortalama 8-9 defa doğum yapan ineklerin, yaklaşık 300 günlük süt verme süresinde elde edilen sütten geliyor.

Kars Malakan Peyniri yapımında çiğ inek sütü 35 derecede ısıtılıyor, şirden mayası ile mayalanıyor. 72 derecede haşlanan peynir kalıplarda şekillendiriliyor. 40 gün boyunca olgunlaşan malakan peyniri, 60 günde tüketime hazır hale geliyor.

Ayva, portakal reçelleri ve Kars çiçek balıyla lezzet uyumuna sahip olan bu peyniri kahvaltıda veya atıştırmalık olarak tüketebilirsiniz.

Ürünün Yapılışı ile İlgili Fotoğraf ve Videolar

Dogu Anadolu Bölgesi Lezzetleri

Kars
  • Kars Göbek Kaşarı
  • Şemdinli Balı
  • Kemaliye (Eğin) Dut Pekmezi
  • Kars Zavot Grayver Peyniri
Ürünlerimiz geleneksel yöntemlerle sınırlı sayıda üretilebildiğinden her dönem her mağazamızda bulunamayabilir.