Geri Dön
Sınırlı sayıda üretilmiştir

Konya Bozkır Çifte Kavrulmuş Tahin

Bölgesi :

Iç Anadolu

İli :

Konya

Konya’nın Bozkır ilçesinde nesillerdir üretilen tahin lezzetini, susamın uzun süre kavrulması ve sıkım işleminin taş değirmenlerde yapılmasından alıyor.

Ürünün Hikayesi ve Yapılışı

1800’lü yıllara uzanan bir hikayesi olan Konya Bozkır Tahin susamın beyaz tahine göre daha çok kavrularak yağının iyice pişmesi ve sıkım işleminin asırlık taş değirmenlerde yapılmasıyla öne çıkıyor.

100 yıl önce olduğu gibi Manavgat yöresinden tedarik edilen susamlar, önce acısının atılması için suyun içinde bekletiliyor. Bir gün bekletildikten sonra kabuğu soyularak odun ateşinde beş saat boyunca pişiriliyor. Pişen susam elenerek doğal taşlar yardımıyla sıkılıyor.

Bu lezzetli tahini bal veya pekmezle de tüketebilirsiniz.

Ürünün Yapılışı ile İlgili Fotoğraf ve Videolar

Iç Anadolu Bölgesi Lezzetleri

Konya
  • Kayseri Balı
  • Yozgat Sultani Yeşil Mercimek
Ürünlerimiz geleneksel yöntemlerle sınırlı sayıda üretilebildiğinden her dönem her mağazamızda bulunamayabilir.