Geri Dön
Sınırlı sayıda üretilmiştir
Kayseri Balı
Kayseri ilinin yüksek yaylalarında yetişen çeşitli çiçeklerden elde edilen bu bal, hoş kokusu* ve yumuşak tadıyla* öne çıkıyor.
Ürünün Hikayesi ve Yapılışı
Hoş bir kokuya* ve yumuşak bir tada* sahip olan Kayseri Balı, bölgedeki arıcıların arıları tarafından bölgeye has çiçeklerden nektar ve polen alınarak üretiliyor.
Bitki çeşitliliği ve önemli bitki alanları bakımından zengin olan Kayseri ili sınırları içinde 2000 kadar çiçekli bitki türü yetişiyor. Bunlardan 400 kadarı nadir endemik bitki türlerini içeriyor. Kayseri baklası, Erciyes Çançiçeği gibi ballı bitkiler adını bu yöreden alıyor ve bu bala lezzetini katıyor.
Arıcılardan kalite kontrol ve orijin doğrulama analizleri yapılarak satın alınan bu bal sayesinde kahvaltılarınıza farklı bir lezzet katabilirsiniz.
*Duyusal ifadeler Balparmak bal tadım uzmanlarının görüşleri doğrultusunda derlenmiştir.
Ürünün Yapılışı ile İlgili Fotoğraf ve Videolar
Iç Anadolu Bölgesi
Lezzetleri
Kayseri
Yozgat Sultani Yeşil Mercimek Konya Bozkır Çifte Kavrulmuş Tahin
Ürünlerimiz geleneksel yöntemlerle sınırlı sayıda üretilebildiğinden
her dönem her mağazamızda bulunamayabilir.