Geri Dön
Sınırlı sayıda üretilmiştir

Taraklı Tahin Helvası

Bölgesi :

Marmara

İli :

Sakarya

Ürünün Hikayesi ve Yapılışı

Sakarya’nın Taraklı ilçesindeki ustalar tarafından, kuşaktan kuşağa aktarılan yöntemlerle üretilen tahin helvasında yerel malzemeler kullanılıyor.

Tarladan toplanan susamlar kabuklarından ayrıldıktan sonra yıkanıyor ve 2-3 saat fırınlanıyor. Oda sıcaklığına inene kadar bekletilen susamlar, değirmenden geçirilerek tahine dönüşüyor. Böylece ideal rengine ve kıvamına ulaşan tahinin içine, ustası çöven şekeri doğru şekilde ve miktarda ekliyor.

Sadece tahin, şeker, çöven, su ve tuzdan yapılan bu ürünü her zaman tüketebilir, yemeklerden sonra tatlı olarak da servis edebilirsiniz.

Ürünün Yapılışı ile İlgili Fotoğraf ve Videolar

Marmara Bölgesi Lezzetleri

Sakarya
  • Taraklı Çam Kozalak Reçeli
  • Baldo Pirinç Sarıköy Gönen
  • Trakya Erişte
  • Taraklı Sepet Peyniri
Ürünlerimiz geleneksel yöntemlerle sınırlı sayıda üretilebildiğinden her dönem her mağazamızda bulunamayabilir.