Geri Dön
Sınırlı sayıda üretilmiştir
Taraklı Abaza Peyniri
Sakarya Taraklı yaylalarının eşsiz doğasında taze kekiklerle beslenen keçi, koyun ve ineklerin sütleri ile yapılan Abaza Peyniri’ni kahvaltılarda tüketebilirsiniz.
Ürünün Hikayesi ve Yapılışı
Abaza Peyniri, Sakarya Taraklı yaylalarının eşsiz doğasında taze kekiklerle beslenen keçi, koyun ve ineklerin sütleri ile yapılıyor. Büyük bir titizlikle üretilen Abaza peynirlerinin öyküsü, yüzlerce yıllık bir geçmişe dayanıyor.
Türkiye’nin İç Batı Anadolu bölgesinde (Sakarya, İzmit, Bolu, Düzce bölgesinde) daha yoğun yaşayan Abazaların geleneksel üretim yöntemleri, peynirlerin bugünkü lezzetine erişmesinin temel sırrını oluşturuyor. Yılın her ayı peynirler, sütün mayalanması ve pıhtının haşlanması, ardından da şekil verilip salamuraya atılması yoluyla sadece süt ve maya ile üretiliyor.
Abaza Peyniri’ni kahvaltılık olarak tüketebilirsiniz.
Ürünün Yapılışı ile İlgili Fotoğraf ve Videolar
Marmara Bölgesi
Lezzetleri
Sakarya
Taraklı Tahin Helvası Taraklı Çam Kozalak Reçeli Taraklı Uğut Tatlısı Taraklı Çerkez Peyniri
Ürünlerimiz geleneksel yöntemlerle sınırlı sayıda üretilebildiğinden
her dönem her mağazamızda bulunamayabilir.