Geri Dön
Sınırlı sayıda üretilmiştir
Taraklı Sepet Peyniri
Sakarya yöresindeki yaylaların eşsiz doğasında yetişen ve kekiklerle beslenen keçi, koyun ve inek sütlerinden üretilen Sepet Peyniri’ni kahvaltılarda kızartarak tüketebilirsiniz.
Ürünün Hikayesi ve Yapılışı
Geçmişi 1800’lü yıllara dayanan sepet peyniri, Sakarya yöresindeki yaylaların eşsiz doğasında yetişen ve kekiklerle beslenen keçi, koyun ve inek sütlerinden üretiliyor.
Sepet peyniri kendine has bir üretim şekline sahip olup, tamamen geleneksel yöntemlerle, hiçbir katkı maddesi kullanılmadan ısıtılmış sütün kestirilmesi ile elde ediliyor. Elde edilen pıhtının sepetlere doldurularak şekil alması sağlanıyor, ardından dinlenmesi ve kendine has tat ve aromasını elde etmesi için beklemeye alınıyor.
Tuzsuz olarak üretilen sepet peynirini, kahvaltılarda kızartarak ya da reçelle birlikte tüketilebilirsiniz.
Ürünün Yapılışı ile İlgili Fotoğraf ve Videolar
Marmara Bölgesi
Lezzetleri
Sakarya
Baldo Pirinç Sarıköy Gönen Taraklı Tahin Helvası Taraklı Abaza Peyniri Taraklı Çam Kozalak Reçeli
Ürünlerimiz geleneksel yöntemlerle sınırlı sayıda üretilebildiğinden
her dönem her mağazamızda bulunamayabilir.