Geri Dön
Sınırlı sayıda üretilmiştir

Taraklı Çerkez Peyniri

Bölgesi :

Marmara

İli :

Sakarya

Sakarya yöresinde yaygın olarak üretilen Çerkez peyniri, rayihasını ve lezzetini Taraklı’nın yaylalarında taze kekikle beslenen hayvanlardan elde edilen sütten alıyor.

Ürünün Hikayesi ve Yapılışı

Yaklaşık 150 yıl önce Türkiye’ye gelen Çerkezlerin kültürel mirası olan Taraklı Çerkez Peyniri geleneksel yöntemlerle üretiliyor.

Taraklı Çerkez Peyniri yapımında yağı alınmadan işlenen süt, şirdenden yapılmış doğal maya ile mayalanıyor. Mayalanan peynir karıştırılarak suyundan ayrılıyor ve hafif tuzlu suda haşlandıktan sonra özel kalıplar ile şekillendiriliyor.

Az tuzlu lezzetiyle öne çıkan Çerkez peynirini kahvaltılık olarak tüketebilirsiniz.

Ürünün Yapılışı ile İlgili Fotoğraf ve Videolar

Marmara Bölgesi Lezzetleri

Sakarya
  • İzmit Tereyağli Pişmaniye
  • Taraklı Çam Kozalak Reçeli
  • Taraklı Sepet Peyniri
  • Taraklı Tahin Helvası
Ürünlerimiz geleneksel yöntemlerle sınırlı sayıda üretilebildiğinden her dönem her mağazamızda bulunamayabilir.