Geri Dön
Sınırlı sayıda üretilmiştir

Taraklı Uğut Tatlısı

Bölgesi :

Marmara

İli :

Sakarya

Sakarya Taraklı’da çimlenmiş Buğday tohumundan şeker ilave edilmeden üretilen uğut tatlısı, istenilen kıvama gelinceye kadar 15-20 saat boyunca kazanlarda sürekli karıştırılarak hazırlanıyor.

Ürünün Hikayesi ve Yapılışı

Sakarya Taraklı yöresinde üretilen uğut tatlısı, kökenleri Orta Asya’da olan bir geleneği devam ettiriyor. Atalık buğday tohumundan, şeker ilave edilmeden yapılan bu tatlı, son derece zahmet gerektiren geleneksel yöntemlerle üretiliyor.

Buğday tohumları ıslatıldıktan sonra bir bezin üstüne yayılıp üzeri örtülüyor ve karanlık bir odada belirli bir süre bekletilerek filizlendiriliyor. Çimlenen buğday tohumları, boyu ideal uzunluğa geldikten sonra bir tokmak veya yuvarlak bir taş ile dövülerek eziliyor ve öz suyu çıkarılıyor. Elde edilen buğday öz suyu unla kıvamlandırıldıktan sonra kazanlara koyularak 15-20 saat boyunca, dibi tutmaması için sürekli karıştırılarak kaynatılıyor. İstenilen kıvama gelince sıcak bir şekilde kavanozlara dolduruluyor.

Yörede buğday çimi marmelatı olarak da bilinen bu tatlıyı, günün her saati veya kahvaltılarda marmelat olarak tüketebilirsiniz.

Ürünün Yapılışı ile İlgili Fotoğraf ve Videolar

Marmara Bölgesi Lezzetleri

Sakarya
  • Taraklı Sepet Peyniri
  • Trakya Erişte
  • Taraklı Tahin Helvası
  • Taraklı Abaza Peyniri
Ürünlerimiz geleneksel yöntemlerle sınırlı sayıda üretilebildiğinden her dönem her mağazamızda bulunamayabilir.