Geri Dön
Sınırlı sayıda üretilmiştir
Amanos Dağları Zahter Salatası
Amanos Dağları’nın eteklerinde, binbir zahmetle, köylüler tarafından toplanan zahter, geleneksel yöntemlerle zahter salatası haline getiriliyor.
Ürünün Hikayesi ve Yapılışı
Antik çağlardan beri tüketilen ve dağ kekiği olarak da bilinen zahter, kayalık ve sarp yamaçlarda yetişiyor ve Mayıs-Temmuz ayları arasında sınırlı miktarlarda toplanabiliyor.
Zahter, Amanos Dağları’nın eteklerinde, yöre köylüleri tarafından sabahın ilk çiği düşmeden, incelik isteyen bir emekle toplanıyor. Ustalıkla ayıklanan zahter, yıkanıyor ve doğal ortamda kurumaya bırakılıyor. Daha sonra doğranarak kaya tuzu, zeytinyağı ve Hatay biber salçası ile harmanlanıyor ve kavanozlara dolduruluyor.
Zahter salatasını, hiçbir şey eklemeden yemeklerin yanında veya kahvaltıda yiyebilir; soğan, maydanoz, taze yeşilbiber ve nar ekşisi ekleyerek zenginleştirilebilir; ayrıca et ve tavuk yemeklerinde çeşni olarak da kullanabilirsiniz.
Ürünün Yapılışı ile İlgili Fotoğraf ve Videolar
Akdeniz Bölgesi
Lezzetleri
Hatay
K.Maraş Sıkma Tarhanası Hatay Kebbet Reçeli Antakya Duberke Hatay Ufak Halhali Zeytini
Ürünlerimiz geleneksel yöntemlerle sınırlı sayıda üretilebildiğinden
her dönem her mağazamızda bulunamayabilir.