Geri Dön
Sınırlı sayıda üretilmiştir
Antakya Tuzlu Keçi Yoğurdu
Bahar aylarında, Antakya yöresindeki yaylalarda doğal ortamda otlayan keçilerin sütleriyle üretilen tuzlu keçi yoğurdu, geleneksel yöntemlerle üretiliyor.
Ürünün Hikayesi ve Yapılışı
Tuzlu keçi yoğurdu, Antakya yöresindeki yaylalarda doğal ortamda otlayan dağ keçilerinin sütünden üretilmesiyle ve yoğurdun odun ateşinde pişirilmesiyle öne çıkıyor.
Bahar aylarında toplanan keçi sütleriyle üretilen tuzlu keçi yoğurdu geleneksel yöntemlerle yapılıyor.Çiğ keçi sütü ortalama 50 derecede ısıtılıyor, şirden mayası ile mayalanıyor ve bir gün dinlendiriliyor. Ertesi gün odun ateşinde pişirilen yoğurt, sıcak dolum kavanozlarına dolduruluyor.
Antakya Tuzlu Keçi Yoğurdu’nu üzerine zeytinyağı, pul biber ve nane ekleyerek doğrudan tüketebileceğiniz gibi yoğurt çorbasında veya kabak, pazı, ıspanak borani yemeklerinde kullanabilirsiniz.
Ürünün Yapılışı ile İlgili Fotoğraf ve Videolar
Akdeniz Bölgesi
Lezzetleri
Hatay
Hatay Kebbet Reçeli Amanos Dağları Zahter Salatası K.Maraş Acılı Tarhana Cipsi Hatay Ufak Halhali Zeytini
Ürünlerimiz geleneksel yöntemlerle sınırlı sayıda üretilebildiğinden
her dönem her mağazamızda bulunamayabilir.