Geri Dön
Sınırlı sayıda üretilmiştir

Antakya Duberke

Bölgesi :

Akdeniz

İli :

Hatay

Tuzlu yoğurttan yapılan Antakya Duberke, yöre halkı tarafından tuzlu yoğurdun, yağ ve baharatla karıştırılıp tüketilmesine deniliyor.

Ürünün Hikayesi ve Yapılışı

Tuzlu yoğurttan yapılan Antakya Duberke, yöre halkı tarafından tuzlu yoğurdun, yağ ve baharatla karıştırılıp tüketilmesine deniliyor.Yörede eskiden bahar aylarında, sütün çok olduğu dönemde kışlık erzak olarak üretilen bu ürünün en az 300 yıllık bir tarihi olduğu tahmin ediliyor.

Tamamen el yapımı olan Antakya Duberke için çiğ inek sütü 50 derecede ısıtılıyor, şirden mayası ile mayalanıyor ve bir gün bekletiliyor. Ertesi gün süzülen ve pişirilerek suyu alınınan duberke tuzlanıyor ve dinlenmeye alınıyor. Bir gün sonra minik toplar halinde yuvarlanıyor ve kurutma odasında kurutuluyor. Daha sonra nane ve pul biberli karışıma bandırılıp zeytinyağında bir gün bekletiliyor. Bekleyen baharatlı toplar yağın içerisinden alınıyor ve paketleniyor.

Antakya Duberke’yi üzerine zeytinyağı döküp direkt olarak tüketebileceğiniz gibi kahvaltılarda atıştırmalık olarak da sunabilirsiniz.

Ürünün Yapılışı ile İlgili Fotoğraf ve Videolar

Akdeniz Bölgesi Lezzetleri

Hatay
  • Samandağ Acı Biber Turşusu
  • Amik Ovası Karakılçık Tam Buğday Unu
  • Amik Ovası Karakılçık Köftelik Bulgur
  • Hatay Ufak Halhali Zeytini
Ürünlerimiz geleneksel yöntemlerle sınırlı sayıda üretilebildiğinden her dönem her mağazamızda bulunamayabilir.