Geri Dön
Sınırlı sayıda üretilmiştir

Hatay Kebbet Reçeli

Bölgesi :

Akdeniz

İli :

Hatay

Hatay’da, sınırlı miktarda yetişen, hoş kokulu bir narenciye olan kebbetin reçeli, yöredeki köy evlerinde hala yaşatılan yöntemlerle, tamamen el emeği ile yapılıyor.

Ürünün Hikayesi ve Yapılışı

Doğu Akdeniz Bölgesi’ne özgü, kalın kabuklu bir narenciye olan kebbet, hoş kokusu ve lezzetinden dolayı yüzyıllardır reçel yapımında kullanılıyor. Bölgede giderek daha az yetiştirilen kebbetler, Şubat ayında bahçelerden toplanıyor ve tazeliğini kaybetmeden, bir ay içinde reçel haline getiriliyor. Kebbet reçelinin yapımı, Hatay’ın köy evlerinde hala yaşatılan geleneksel yöntemlerle ve tamamen el emeği ile gerçekleştiriliyor.

Her yıl kısıtlı miktarda üretilen kebbet reçelini kahvaltılarda tüketebilir ya da tatlı olarak servis edebilirsiniz.

Ürünün Yapılışı ile İlgili Fotoğraf ve Videolar

Akdeniz Bölgesi Lezzetleri

Hatay
  • Amik Ovası Karakılçık Tam Buğday Unu
  • Amanos Dağları Zeytinyağlı Zahter
  • Amik Ovası Karakılçık Buğdayı
  • Amanos Dağları Kahvaltılık Zahter
Ürünlerimiz geleneksel yöntemlerle sınırlı sayıda üretilebildiğinden her dönem her mağazamızda bulunamayabilir.