Geri Dön
Sınırlı sayıda üretilmiştir

Amik Ovası Firik

Bölgesi :

Akdeniz

İli :

Hatay

Amik Ovası’nda yetiştirilen olgunlaşmamış taze yeşil buğdaydan binlerce yıllık yöntemlerle üretilen firik, kendine has, tütsülü lezzeti ile Hatay sofralarında sıklıkla yer alıyor.

Ürünün Hikayesi ve Yapılışı

“Bereketli Hilal” olarak bilinen kadim topraklarda binlerce yıldır üretilen firik, Hatay’daki bazı köylerde hala babadan oğula devam ettirilen firik işçiliğiyle üretiliyor.

Firik yapımında, Amik Ovası’nda yetiştirilen sert buğday tercih ediliyor. Buğdaylar, Mayıs ayında, henüz yeşil ve olgunlaşmamışken orak ile biçiliyor. Tütsüleme ile saplarından ayrılarak dinlendirildikten sonra başaklardan ayrıştırılıyor, taş değirmende kırılıyor.

Yapılış yöntemi nedeniyle tütsülü, kendine has bir lezzeti olan bu firiği, pilav ve dolma yapımında kullanabilirsiniz.

Ürünün Yapılışı ile İlgili Fotoğraf ve Videolar

Akdeniz Bölgesi Lezzetleri

Hatay
  • Antakya Tuzlu Keçi Yoğurdu
  • K.Maraş Fırınlanmış Tarhana Cipsi
  • Amanos Dağları Zeytinyağlı Zahter
  • Samandağ Acı Biber Turşusu
Ürünlerimiz geleneksel yöntemlerle sınırlı sayıda üretilebildiğinden her dönem her mağazamızda bulunamayabilir.