Geri Dön
Sınırlı sayıda üretilmiştir

Amik Ovası Karakılçık Buğdayı

Bölgesi :

Akdeniz

İli :

Hatay

Amik Ovası’nın iklimi ve bereketli toprağında geleneksel yöntemlerle üretilen karakılçık buğdayı, lezzetinden kaybetmeden evlerinize ulaşıyor.

Ürünün Hikayesi ve Yapılışı

‘’Bereketli Hilal’’ olarak bilinen kadim topraklarda binlerce yıldır üretilen karakılçık buğdayının kendine has rengi, kokusu ve lezzeti, iklimi ve toprağının kalitesi bakımından oldukça zengin bir bölge olan Amik Ovası’nda geleneksel yollarla üretilmesinden geliyor.

Karakılçık buğdayı, önce kalburdan geçirilip ayıklanıyor. Odun ateşinde kaynatılıyor; açık alana serilip kurutulduktan sonra ahşaptan yapılmış sini içinde tekrar ayıklanıyor. Bu işlemden sonra buğday, kabuğundan çıkarılmak üzere değirmene götürülüyor. Tohumların devşirme olmaması, her yıl alınan belirli miktardaki üründen bir sonraki yıl tohumluk olarak ayrılması bu ürünü özel kılıyor.

Geleneksel yöntemle üretilen buğdayı çorba veya ‘’aşur’’ olarak bilinen yöresel yemeğin yapımında kullanabilirsiniz.

Ürünün Yapılışı ile İlgili Fotoğraf ve Videolar

Akdeniz Bölgesi Lezzetleri

Hatay
  • Antakya Haşlama Peyniri
  • K.Maraş Tarhana Cipsi
  • Hatay Kıtır Kabak Tatlısı
  • Amanos Dağları Zahter Salatası
Ürünlerimiz geleneksel yöntemlerle sınırlı sayıda üretilebildiğinden her dönem her mağazamızda bulunamayabilir.