Geri Dön
Sınırlı sayıda üretilmiştir

K.Maraş Kırmızı Pul Biber

Bölgesi :

Akdeniz

İli :

K.Maraş

Kahramanmaraş’ın meşhur kırmızı pul biberi, “İpek Biber” olarak da anılıyor. Yöre ikliminde meşhur rengini, lezzetini ve aromasını kazanıyor, geleneksel yöntemlerle hazırlanıyor.

Ürünün Hikayesi ve Yapılışı

Kahramanmaraş’ın toprak ve iklim özellikleri ideal rengi ve aromayı sağlıyor; biberlerin lezzeti buradan geliyor. Dededen toruna 3 kuşaktır kırmızı biberleri işleyen aile, geleneksel yöntemlerle bu lezzetli pul biberlerin elde edilmesini sağlıyor.

Ağustos-Ekim ayları arasında hasat edilen biberler önce ayıklanıyor, yıkanıyor, parçalanıyor ve güneş ışığında kurumaya bırakılıyor. Daha sonra tohumlarından ayrılan biberler, istenilen tane büyüklüğüne göre kırılıyor ve eleme işleminden geçiriliyor. Geleneksel yöntemlerle devlüp taşında dövülen biberler istenilen kıvama getirildikten sonra dinlenmeye bırakılıyor. Tüm bu işlemlerde, yağ ve tuz kullanılmıyor.

Kırmızı pul biberi dilediğiniz tüm yemeklerde kullanabilirsiniz.

Ürünün Yapılışı ile İlgili Fotoğraf ve Videolar

Akdeniz Bölgesi Lezzetleri

K.Maraş
  • Antakya Tuzlu Keçi Yoğurdu
  • K.Maraş Fırınlanmış Tarhana Cipsi
  • Hatay Kıtte Turşusu
  • Amik Ovası Firik
Ürünlerimiz geleneksel yöntemlerle sınırlı sayıda üretilebildiğinden her dönem her mağazamızda bulunamayabilir.