Geri Dön
Sınırlı sayıda üretilmiştir

K.Maraş Acılı Tarhana Cipsi

Bölgesi :

Akdeniz

İli :

K.Maraş

Kahramanmaraş’ta yüzlerce yıldır evlerde, yöreye özgü bir yöntemle hazırlanan tarhana, taş değirmende dövülen buğdaya, köy yoğurdu, dağ kekiği ve pul biber eklenmesiyle yapılıyor, incecik bir atıştırmalığa dönüşüyor.

Ürünün Hikayesi ve Yapılışı

Orta Asya’dan Anadolu’ya göçebe Türkler tarafından getirildiği düşünülen tarhana, Kahramanmaraş’ta yöreye özgü yöntemle hazırlanıyor. Komşu hanımların sabahın erken saatlerinde biraraya gelerek imece usulü tarhana serme geleneği, şehrin kültürel dokusundan giderek siliniyor.

Tarhana cipsi yapımında öncelikle buğday, taş değirmende dövülerek, kabuğu kavlatılıyor ve “yarma” ya da “dövme” haline getiriliyor. Daha sonra dövme yıkanıyor ve pişiriliyor. Pişen dövmeye köy yoğurdu katılıyor ve dağ kekiğiyle ve yöreye özgü meşhur pul biberle tatlandırılıyor. Karışım, bir gece dinlendirilerek mayalanıyor ve sergilere incecik yufka gibi serilerek güneşte kurutulduktan sonra fırına veriliyor ve tüketime hazır hale geliyor.

Yoğurt, kekik ve pul biberi içeren bu atıştırmalık ürünü, yörede olduğu gibi, tek başına veya başka kuruyemiş çeşitleriyle tüketebilirsiniz.

Ürünün Yapılışı ile İlgili Fotoğraf ve Videolar

Akdeniz Bölgesi Lezzetleri

K.Maraş
  • Amik Ovası Firik
  • Samandağ Acı Biber Turşusu
  • Amik Ovası Karakılçık Köftelik Bulgur
  • Antakya Duberke
Ürünlerimiz geleneksel yöntemlerle sınırlı sayıda üretilebildiğinden her dönem her mağazamızda bulunamayabilir.