Geri Dön
Sınırlı sayıda üretilmiştir
K.Maraş Sıkma Tarhanası
Kahramanmaraş’ta yüzlerce yıldır evlerde, yöreye özgü bir yöntemle hazırlanan sıkma tarhana, taş değirmende dövülen buğdaya, köy yoğurdu ve dağ kekiğinin eklenmesiyle yapılıyor, eşsiz bir lezzet haline geliyor.
Ürünün Hikayesi ve Yapılışı
Anadolu’ya göçebe Türkler tarafından getirilen tarhana, Kahramanmaraş’ta yöreye özgü, farklı bir yöntemle hazırlanıyor.
Tarhana yapımında öncelikle buğday, taş değirmende dövülerek, kabuğu kavlatılıyor ve “yarma” ya da “dövme” haline getiriliyor. Daha sonra dövme yıkanıyor ve pişiriliyor. Pişen dövmeye köy yoğurdu katılıyor ve dağ kekiğiyle tatlandırılıyor. Karışım, bir gece dinlendirilerek mayalanıyor ve sergilere serilerek güneşte kurutuluyor.
Sıkma tarhana çorbası yapmak için, 4 litre kaynar suya, akşamdan ıslatılarak elde sıkarak ezilmiş 300 gr sıkma tarhana ile tercihen kaynatılmış nohut koyup 15 ila 30 dakika kaynattıktan sonra, yeterli tuz ve 3-4 adet dövülmüş sarımsağı tencereye ekleyip üzerine sosunu dökebilirsiniz. Sosu, 50 gr tereyağını kısık ateşte eritip içine kuru nane ve toz biber ekleyerek hazırlayabilirsiniz.
Ürünün Yapılışı ile İlgili Fotoğraf ve Videolar
Akdeniz Bölgesi
Lezzetleri
K.Maraş
Hatay Ufak Halhali Zeytini Antakya Haşlama Peyniri Amanos Dağları Zeytinyağlı Zahter Amik Ovası Karakılçık Buğdayı
Ürünlerimiz geleneksel yöntemlerle sınırlı sayıda üretilebildiğinden
her dönem her mağazamızda bulunamayabilir.