Geri Dön
Sınırlı sayıda üretilmiştir

Antakya Haşlama Peyniri

Bölgesi :

Akdeniz

İli :

Hatay

Sınırlı miktarda üretilen Antakya Haşlama Peyniri, çiğ sütten ve elle üretilmesiyle öne çıkıyor.

Ürünün Hikayesi ve Yapılışı

Antakya Haşlama Peyniri, çiğ sütten ve elle üretilmesiyle öne çıkıyor. Günlük üretilen peynir sulu haşlama yöntemiyle, sınırlı miktarda üretiliyor; tuzlu salamura suyunda bekletiliyor.

32 derecede ısıtılan çiğ inek sütü, şirden mayası ile mayalanıyor, peynir telemesi kesilince ince tülbent bezlerde suyu alınıyor. Suyu alınan peynir, kare şeklinde kesilip kaynar suda haşlanarak süzülüyor.

Antakya haşlama peynirini, tereyağı ve sarımsak ile fırında, ya da mangalda veya tavada direkt pişirebilirsiniz. Arzu ederseniz, peyniri tüketmeden önce sıcak suda 5 dakika bekletebilirsiniz.

Ürünün Yapılışı ile İlgili Fotoğraf ve Videolar

Akdeniz Bölgesi Lezzetleri

Hatay
  • K.Maraş Sıkma Tarhanası
  • Amik Ovası Karakılçık Köftelik Bulgur
  • K.Maraş Fırınlanmış Tarhana Cipsi
  • Antakya Duberke
Ürünlerimiz geleneksel yöntemlerle sınırlı sayıda üretilebildiğinden her dönem her mağazamızda bulunamayabilir.