Geri Dön
Sınırlı sayıda üretilmiştir

K.Maraş Fırınlanmış Tarhana Cipsi

Bölgesi :

Akdeniz

İli :

K.Maraş

Kahramanmaraş’ta yüzlerce yıldır evlerde, yöreye özgü bir yöntemle hazırlanan tarhana, taş değirmende dövülen buğdaya, köy yoğurdu ve dağ kekiğinin eklenmesiyle yapılıyor, incecik bir atıştırmalığa dönüşüyor.

Ürünün Hikayesi ve Yapılışı

Orta Asya’dan Anadolu’ya göçebe Türkler tarafından getirildiği düşünülen tarhana, Kahramanmaraş’ta yöreye özgü yöntemle hazırlanıyor. Komşu hanımların sabahın erken saatlerinde bir araya gelerek imece usulü tarhana serme geleneği, şehrin kültürel dokusundan giderek siliniyor.

Tarhana cipsi yapımında öncelikle buğday, taş değirmende dövülerek, kabuğu kavlatılıyor ve “yarma” ya da “dövme” haline getiriliyor. Daha sonra dövme yıkanıyor ve pişiriliyor. Pişen dövmeye köy yoğurdu katılıyor ve dağ kekiğiyle tatlandırılıyor. Karışım, bir gece dinlendirilerek mayalanıyor ve sergilere incecik yufka gibi serilerek güneşte kurutulduktan sonra fırına veriliyor ve tüketime hazır hâle geliyor.

Yoğun yoğurt ve kekik içeren bu atıştırmalık ürünü, yörede olduğu gibi, tek başına veya başka kuruyemiş çeşitleriyle tüketebilirsiniz.

Ürünün Yapılışı ile İlgili Fotoğraf ve Videolar

Akdeniz Bölgesi Lezzetleri

K.Maraş
  • Amik Ovası Karakılçık Köftelik Bulgur
  • Hatay Halhalı Avcarlı Zeytini
  • Hatay Ufak Halhali Zeytini
  • K.Maraş Tarhana Cipsi
Ürünlerimiz geleneksel yöntemlerle sınırlı sayıda üretilebildiğinden her dönem her mağazamızda bulunamayabilir.