Geri Dön
Sınırlı sayıda üretilmiştir
Hatay Halhalı Avcarlı Zeytini
Hatay yöresinde, yüzlerce yıllık ağaçlardan elde edilip baharatlandırılan Halhali zeytini, geleneksel yöntemlerle dinlendirilerek hazırlanıyor.
Ürünün Hikayesi ve Yapılışı
Bin yıllık bir tarihi olduğu tahmin edilen Halhali zeytini etli yapısı ve barındırdığı yağ oranıyla öne çıkıyor.
Halhali zeytinleri, Hatay bölgesi ve çevresinde, yüzlerce yıllık ağaçlardan sonbahar aylarında toplanıyor. Ufak boydaki zeytinler seçildikten sonra çiziliyor ve acılığından kurtulması için günlük su değişim işlemi uygulanıyor. Daha sonra zeytinyağı ve pul biberli sos ile karıştırılıyor ve “avcarlı” (baharatlı) hale geliyor.
Her öğünde tüketebileceğiniz Halhali zeytinini, çerez olarak da keyifle yiyebilirsiniz.
Ürünün Yapılışı ile İlgili Fotoğraf ve Videolar
Akdeniz Bölgesi
Lezzetleri
Hatay
Amik Ovası Karakılçık Pilavlık Bulgur K.Maraş Sıkma Tarhanası Amik Ovası Karakılçık Buğdayı Amanos Dağları Zeytinyağlı Zahter
Ürünlerimiz geleneksel yöntemlerle sınırlı sayıda üretilebildiğinden
her dönem her mağazamızda bulunamayabilir.