Geri Dön
Sınırlı sayıda üretilmiştir

Amik Ovası Karakılçık Köftelik Bulgur

Bölgesi :

Akdeniz

İli :

Hatay

Amik Ovası’nın bereketli iklimi ve toprağında geleneksek yöntemlerle üretilen karakılçık buğdayı lezzetinden kaybetmeden evlerinize ulaşıyor.

Ürünün Hikayesi ve Yapılışı

“Bereketli Hilal” olarak bilinen kadim topraklarda binlerce yıldır üretilen karakılçık bulgurunun kendine has rengi, kokusu ve lezzeti, iklimi ve toprağın kalitesi bakımından oldukça zengin bir bölge olan Amik Ovası’nda geleneksel yollarla üretilmesinden geliyor.

Karakılçık bulguru, Amik Ovası’nda yetiştirilen karakılçık buğdayının kırma denilen işlem ile daha küçük hale getirilmesi yoluyla üretiliyor.Tohumların devşirme olmaması, her yıl alınan belirli miktardaki üründen bir sonraki yıl tohumluk olarak ayırılması bu ürünü özel kılıyor.

Geleneksel yöntemle bulgur haline getirilen bu ürünü yörede bilinen adıyla “sarmaiçi” tariflerinizde veya kısır yapımında kullanabilirsiniz.

Ürünün Yapılışı ile İlgili Fotoğraf ve Videolar

Akdeniz Bölgesi Lezzetleri

Hatay
  • Amanos Dağları Zahter Salatası
  • Amanos Dağları Zeytinyağlı Zahter
  • Samandağ Acı Biber Turşusu
  • Amik Ovası Firik
Ürünlerimiz geleneksel yöntemlerle sınırlı sayıda üretilebildiğinden her dönem her mağazamızda bulunamayabilir.