Geri Dön
Sınırlı sayıda üretilmiştir

Hatay Kıtır Kabak Tatlısı

Bölgesi :

Akdeniz

İli :

Hatay

Hatay yöresine özgü bir lezzet olan kıtır kabak tatlısı, geleneksel yöntemlerle, ustaları tarafından kireç kaymağında bekletilerek hazırlanıyor.

Ürünün Hikayesi ve Yapılışı

Hatay Kıtır Kabak Tatlısı, diğer kabak tatlılarına hiç benzemiyor. Kendine has bir lezzeti olan beyaz kış kabağından yapılan bu tatlı, kireç kaymağında bekletildiği için dışı sert, içi ise kıtır kıtır bir hal alıyor.

Kabaklar, çekirdeklerinden temizlenerek uzun dilimler halinde doğranıyor. Kireç kaymağında bir gün bekletildikten sonra iyice yıkanıyor. Suyun içinde haşlandıktan sonra şeker ilave edilerek kısık ateşte, ideal kıvamına gelene kadar pişiriliyor.

Hatay yöresine özgü Kıtır Kabak Tatlısı’nı, tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kahvaltılarda reçel gibi de tüketebilirsiniz.

Ürünün Yapılışı ile İlgili Fotoğraf ve Videolar

Akdeniz Bölgesi Lezzetleri

Hatay
  • Hatay Kıtte Turşusu
  • Amanos Dağları Kahvaltılık Zahter
  • Antakya Tuzlu Keçi Yoğurdu
  • Samandağ Acı Biber Turşusu
Ürünlerimiz geleneksel yöntemlerle sınırlı sayıda üretilebildiğinden her dönem her mağazamızda bulunamayabilir.