Geri Dön
Sınırlı sayıda üretilmiştir

Yusufeli Cevizli Köme Tek Çekim

Bölgesi :

Karadeniz

İli :

Artvin

Çoruh Vadisi’nde yetişen dutların; ceviz, bal, süt, şeker, un ve suyla karıştırılmasıyla yapılan köme, lezzetli bir atıştırmalık haline getiriliyor.

Ürünün Hikayesi ve Yapılışı

Tek çekim özelliğine sahip olan Yusufeli Cevizli Köme, Artvin’de, biyolojik çeşitlilik bakımından zengin olan Çoruh Vadisi’nde yetişen dut ağaçlarının meyvesinden, geleneksel yöntemler kullanılarak üretiliyor. Cevizin tek tek iplere dizilerek ve hazırlanan karışıma bir kez batırılarak yapılan bu köme, yörede misafirlere ikram için de tercih ediliyor.

Yabani dutlar, toplandıktan sonra kazanlarda kaynatılıp eziliyor ve suyu posasından ayrıştırılıyor. Elde edilen dut suyu kaynatılırken, içine buğday unu, bal ve sütün karıştırılmasıyla hazırlanan karışım yavaş yavaş dökülüyor. Pişme süresi sona erdikten sonra, iplere aralık bırakmadan dizilmiş cevizler karışıma sadece bir kez batırılıp çıkarılıyor. Ürün daha sonra askılara asılarak kurutuluyor.

Tek çekim kömeyi atıştırmalık olarak günün her saatinde tüketebilir, özel günlerde veya davetlerde misafirlerinize ikram edebilirsiniz.

Ürünün Yapılışı ile İlgili Fotoğraf ve Videolar

Karadeniz Bölgesi Lezzetleri

Artvin
  • Artvin Silor
  • Kastamonu Siyez Bulguru
  • Gümüşhane Cevizli Pestil
  • Yusufeli Üzüm Pestili
Ürünlerimiz geleneksel yöntemlerle sınırlı sayıda üretilebildiğinden her dönem her mağazamızda bulunamayabilir.