Geri Dön
Sınırlı sayıda üretilmiştir

Artvin Silor

Bölgesi :

Karadeniz

İli :

Artvin

Artvin yöresinin geleneksel lezzeti silor, incecik açılan yufkaların rulo şeklinde sarılarak fırında kızartılmasıyla elde ediliyor, tatlı ve tuzlu tariflerde kullanılıyor.

Ürünün Hikayesi ve Yapılışı

Artvin yöresinde geleneksel bir lezzet olan silor, yöredeki hemen hemen tüm köy evlerinde yapılıyor. Yöresel kahvaltılarda, Ramazan ayında iftar ve sahurlarda sık sık tüketiliyor.

Silor, açılan incecik yufkaların sac üzerinde pişirilmesinden sonra rulo şeklinde sarılarak fırında kızartılması ve ufak parçalar halinde kesilmesiyle elde ediliyor. Silor, sade olarak veya yoğurda banarak çerez gibi tüketilebildiği gibi, tatlı ve tuzlu tariflerde de kullanılabiliyor.

Tuzlu yemeği için, siloru çok sıkı olmayacak şekilde tepsilere dizip ılık su ile ıslatarak 10-15 dakika fırınlayıp, sonrasında üzerine çırpılmış yoğurdu yayarak üzerine eritilmiş tereyağını sos olarak gezdirebilirsiniz.Tatlısı için ise siloru, tereyağ ile yağlayıp fırında hafifçe pişirildikten sonra üzerine şerbet gezdirebilirsiniz. İsteğe bağlı olarak üzerine fındık veya ceviz ekleyebilirsiniz.

Ürünün Yapılışı ile İlgili Fotoğraf ve Videolar

Karadeniz Bölgesi Lezzetleri

Artvin
  • Yusufeli Cevizli Fındıklı Köme
  • Kastamonu Siyez Bulguru
  • Zile Pekmezi
  • Yusufeli Dut Pestili
Ürünlerimiz geleneksel yöntemlerle sınırlı sayıda üretilebildiğinden her dönem her mağazamızda bulunamayabilir.