Geri Dön
Sınırlı sayıda üretilmiştir

Yusufeli Cevizli Fındıklı Köme

Bölgesi :

Karadeniz

İli :

Artvin

Çoruh Vadisi’nde yetişen dutların; ceviz, fındık, bal, süt, şeker, un ve suyla karıştırılmasıyla yapılan köme, lezzetli bir atıştırmalık haline getiriliyor.

Ürünün Hikayesi ve Yapılışı

Artvin’de, biyolojik çeşitlilik bakımından zengin olan Çoruh Vadisi’nde yetişen dut ağaçlarının meyvesi, geleneksel yöntemler kullanılarak lezzetli bir köme haline getiriliyor.

Yabani dutlar, toplandıktan sonra kazanlarda kaynatılıp eziliyor ve suyu posasından ayrıştırılıyor. Elde edilen dut suyu kaynatılırken, içine, yan tarafta buğday unu, bal ve sütün karıştırılmasıyla hazırlanan karışım yavaş yavaş dökülüyor. Pişme süresi sona eren karışıma az miktarda bal ilave edildikten sonra, ipe dizilen cevizler karışıma batırılıp çıkarılıyor. Son katta bulamaca fındık parçaları ilave edildikten sonra tekrar batırıp çıkarma işlemi yapılıyor ve ürün askılara asılarak kurutuluyor.

Kömeyi tatlı atıştırmalık olarak günün her saatinde tüketebilirsiniz.

Ürünün Yapılışı ile İlgili Fotoğraf ve Videolar

Karadeniz Bölgesi Lezzetleri

Artvin
  • Artvin Silor
  • Yusufeli Dut Pestili
  • Trabzon Kolot Peyniri
  • Gümüşhane Fındıklı Pestil
Ürünlerimiz geleneksel yöntemlerle sınırlı sayıda üretilebildiğinden her dönem her mağazamızda bulunamayabilir.