Geri Dön
Sınırlı sayıda üretilmiştir
Trabzon Kolot Peyniri
Trabzon Kolot Peyniri’nin sarımsı rengi ve lezzeti, yöre yaylalarındaki otlarla beslenen hayvanların sütünden yapılmasından geliyor.
Ürünün Hikayesi ve Yapılışı
Trabzon Kolot Peyniri, Doğu Karadeniz yaylalarındaki otlarla beslenen hayvanların sütünden üretiliyor. Yaylaların bitki örtüsünün çeşitliliği sayesinde sütün kendine has sarı rengiyle öne çıkıyor.
Geçmişten bugüne geleneksel yöntemlerle, deneyimli ustalar tarafından üretilen kolot peyniri, belirli bir ısıya ulaşan süte şirden mayası eklenerek kestiriliyor. Peynir oluşumu gerçekleştikten sonra peynir, peynir altı suyundan ayrılıyor, tuzlu suda haşlanıyor ve yuvarlak şekli veriliyor.
Kolot peynirini kahvaltılarda direkt tüketebileceğiniz gibi peynirli pide ve kuymak yapımında da kullanabilirsiniz.
Ürünün Yapılışı ile İlgili Fotoğraf ve Videolar
Karadeniz Bölgesi
Lezzetleri
Trabzon
Yusufeli Dut Pestili Gümüşhane Fındıklı Pestil Kastamonu Tereyağli Çekme Helva Yusufeli Üzüm Pestili
Ürünlerimiz geleneksel yöntemlerle sınırlı sayıda üretilebildiğinden
her dönem her mağazamızda bulunamayabilir.