Geri Dön
Sınırlı sayıda üretilmiştir

Trabzon Kolot Peyniri

Bölgesi :

Karadeniz

İli :

Trabzon

Trabzon Kolot Peyniri’nin sarımsı rengi ve lezzeti, yöre yaylalarındaki otlarla beslenen hayvanların sütünden yapılmasından geliyor.

Ürünün Hikayesi ve Yapılışı

Trabzon Kolot Peyniri, Doğu Karadeniz yaylalarındaki otlarla beslenen hayvanların sütünden üretiliyor. Yaylaların bitki örtüsünün çeşitliliği sayesinde sütün kendine has sarı rengiyle öne çıkıyor.

Geçmişten bugüne geleneksel yöntemlerle, deneyimli ustalar tarafından üretilen kolot peyniri, belirli bir ısıya ulaşan süte şirden mayası eklenerek kestiriliyor. Peynir oluşumu gerçekleştikten sonra peynir, peynir altı suyundan ayrılıyor, tuzlu suda haşlanıyor ve yuvarlak şekli veriliyor.

Kolot peynirini kahvaltılarda direkt tüketebileceğiniz gibi peynirli pide ve kuymak yapımında da kullanabilirsiniz.

Ürünün Yapılışı ile İlgili Fotoğraf ve Videolar

Karadeniz Bölgesi Lezzetleri

Trabzon
  • Yusufeli Dut Pestili
  • Gümüşhane Fındıklı Pestil
  • Kastamonu Tereyağli Çekme Helva
  • Yusufeli Üzüm Pestili
Ürünlerimiz geleneksel yöntemlerle sınırlı sayıda üretilebildiğinden her dönem her mağazamızda bulunamayabilir.