Geri Dön
Sınırlı sayıda üretilmiştir

Kastamonu Tereyağli Çekme Helva

Bölgesi :

Karadeniz

İli :

Kastamonu

Ürünün Hikayesi ve Yapılışı

Kastamonu’da ustalar tarafından, kuşaktan kuşağa aktarılan yöntemlerle üretilen çekme helvada yerel malzemeler kullanılıyor. Kastamonu Tereyağlı Çekme Helva lezzetini ustalık gerektiren geleneksel üretim yönteminden ve yendiğinde ağızda dağılan yapısından alıyor.

Kaynatılan şerbete, diğer tarafta belirli bir sıcaklığa kadar karıştırılarak hazırlanan un ve yağdan oluşan ve yörede ‘’miyane’’ olarak adlandırılan malzeme ekleniyor. Çekme yöntemiyle çok ince tel tel olan karışım; soğutulup, dövülerek sıkıştırılarak şekil veriliyor.

Kendine has lezzeti olan çekme helvayı günün her saati tüketebilirsiniz.

Ürünün Yapılışı ile İlgili Fotoğraf ve Videolar

Karadeniz Bölgesi Lezzetleri

Kastamonu
  • Safranbolu Lokumu
  • Gümüşhane Cevizli Köme
  • Kastamonu Siyez Bulguru
  • Yusufeli Üzüm Pestili
Ürünlerimiz geleneksel yöntemlerle sınırlı sayıda üretilebildiğinden her dönem her mağazamızda bulunamayabilir.