Geri Dön
Sınırlı sayıda üretilmiştir

Safranbolu Lokumu

Bölgesi :

Karadeniz

İli :

Karabük

Ürünün Hikayesi ve Yapılışı

Karabük’ün Safranbolu ilçesindeki ustalar tarafından geleneksel yöntemlerle üretilen Safranbolu Lokumu, asırlardır Anadolu’ya yaygınlaşarak nesilden nesile aktarılan bir geleneği günümüze taşıyor.

Bu lokum, su, şeker, nişasta karıştırılarak açık bakır kazanlarda pişiriliyor. Fındık ilave edilerek dinlendirilmesinin ardından, hindistan cevizi ile kaplanarak kesiliyor. Kendine has lezzeti, yedikten sonra ağızda fazla şekerli bir tat bırakmamasıyla öne çıkıyor.

Safranbolu Lokumunu yılın her ayında keyifle tüketebilirsiniz.

Ürünün Yapılışı ile İlgili Fotoğraf ve Videolar

Karadeniz Bölgesi Lezzetleri

Karabük
  • Yusufeli Cevizli Köme Tek Çekim
  • Gümüşhane Cevizli Pestil
  • Yusufeli Dut Pestili
  • Kastamonu Siyez Bulguru
Ürünlerimiz geleneksel yöntemlerle sınırlı sayıda üretilebildiğinden her dönem her mağazamızda bulunamayabilir.