Geri Dön
Sınırlı sayıda üretilmiştir

Amanos Dağları Kahvaltılık Zahter

Bölgesi :

Akdeniz

İli :

Hatay

Amanos Dağları’ndan toplanan zahter, çok sayıda baharat ve kuru meyve tohumuyla beraber kavrularak dövülüyor, Hatay kahvaltılarının vazgeçilmezine dönüşüyor.

Ürünün Hikayesi ve Yapılışı

Kahvaltılık zahter, Amanos Dağları’nda yabani olarak yetişen zahtere ilaveten çok sayıda baharat ve kuru meyve tohumu içeriyor.

Köylüler tarafından elle toplanan zahter, ustalıkla ayıklanıp doğal ortamda kurutuluyor. Daha sonra menengiç, karpuz, kavun çekirdeği, yer fıstığı, bulgur, rezene, kişniş, kimyon, limon tuzu, sumak, biber ve tuz karışımı ile beraber kavruluyor, taş dibeklerde un haline getiriliyor.

Osmanlı döneminden bu yana Hatay kahvaltı kültürünün önemli bir parçası olan, iştah açıcı özellikleriyle bilinen bu ürünü, ekmeğinizi önce sızma zeytinyağına, sonra da bir kaseye koyacağınız toz halindeki kahvaltılık zahtere batırarak tüketebilirsiniz.

Ürünün Yapılışı ile İlgili Fotoğraf ve Videolar

Akdeniz Bölgesi Lezzetleri

Hatay
  • Amanos Dağları Zahter Salatası
  • Hatay Kebbet Reçeli
  • Amik Ovası Karakılçık Köftelik Bulgur
  • K.Maraş Acılı Tarhana Cipsi
Ürünlerimiz geleneksel yöntemlerle sınırlı sayıda üretilebildiğinden her dönem her mağazamızda bulunamayabilir.