Geri Dön
Sınırlı sayıda üretilmiştir

Trakya Erişte

Bölgesi :

Marmara

İli :

Tekirdağ

Un, süt, yumurta ve tuz içeren Trakya Eriştesi, geleneksel olarak üretiliyor ve lezzetinden hiçbir şey kaybetmeden evlerimize ulaşıyor.

Ürünün Hikayesi ve Yapılışı

Trakya Eriştesi; un,süt, yumurta ve tuzla tamamen geleneksel yöntemlerle yılın her ayı üretilebiliyor. Yapısı ve içeriğinden dolayı dayanıklı ve besleyici özelliği ile dikkat çekiyor.

Erişte üretimi için; un, süt, yumurta ve tuz karıştırılıp hamur haline getiriliyor. Yoğrulan karışım, birkaç saat dinlendirilip tekrar yoğrulup küçük bezeler haline getiriliyor. Sonrasında bezeler uygun kalınlıkta açılarak yufka haline getirilip serin ve gölge bir yerde kurutulup geleneksel yöntemlerle kesimi yapılıyor.

Trakya Erişteyi yılın her ayı tüketebilir, yemeklerde kullanabilirsiniz.

Ürünün Yapılışı ile İlgili Fotoğraf ve Videolar

Marmara Bölgesi Lezzetleri

Tekirdağ
  • Taraklı Abaza Peyniri
  • Taraklı Çerkez Peyniri
  • Taraklı Tahin Helvası
  • Taraklı Uğut Tatlısı
Ürünlerimiz geleneksel yöntemlerle sınırlı sayıda üretilebildiğinden her dönem her mağazamızda bulunamayabilir.