Geri Dön
Sınırlı sayıda üretilmiştir

Kastamonu Siyez Bulguru

Bölgesi :

Karadeniz

İli :

Kastamonu

Binlerce yıllık tarihiyle siyez bulguru, bugün Kastamonu’da geleneksel olarak üretiliyor ve lezzetinden hiçbir şey kaybetmeden evlerinize ulaşıyor.

Ürünün Hikayesi ve Yapılışı

Siyez bulgurunun hikayesi, bundan 10 bin yıl önceye, Anadolu'nun verimli topraklarına dayanıyor. Günümüzde ise siyez buğdayı, yapısı gereği herhangi bir gübre veya ilaç desteği gerekmeden Kastamonu’nun Seydiler ilçesindeki köylerde çiftçiler tarafından geleneksel yollarla üretiliyor.

Siyez buğdayı, temizlenip kaynatılıyor, kurutuluyor ve taş değirmende kavuzu alınarak tekrar temizleniyor. Bu sayede kepeği, ruşeymi, dolayısıyla lezzeti korunarak bütün dane olarak sofralara ulaşıyor.

Siyezi bulgur pilavı olarak tüketebilirsiniz. Siyez bulgur pilavını, bir ölçü siyez ve 2,5 ölçü su ile suyunu çekene kadar 1 saat kısık ateşte pişirip 15 dakika demleyerek hazırlayabilirsiniz.

Ürünün Yapılışı ile İlgili Fotoğraf ve Videolar

Karadeniz Bölgesi Lezzetleri

Kastamonu
  • Gümüşhane Cevizli Pestil
  • Kastamonu Tereyağli Çekme Helva
  • Gümüşhane Cevizli Köme
  • Yusufeli Üzüm Pestili
Ürünlerimiz geleneksel yöntemlerle sınırlı sayıda üretilebildiğinden her dönem her mağazamızda bulunamayabilir.