Geri Dön
Sınırlı sayıda üretilmiştir

Yüksekova Balı

Bölgesi :

Dogu Anadolu

İli :

Hakkari

Hakkari Yüksekova’nın dağlık bölgelerinden elde edilen bu bal, açık rengi ve yoğun çiçeksi kokularıyla* öne çıkıyor.

Ürünün Hikayesi ve Yapılışı

Açık renge ve yoğun çiçeksi kokulara* sahip Yüksekova Balı, bölgedeki arıcıların arıları tarafından bölgeye has çiçeklerden nektar ve polen alınarak üretiliyor.

Ortalama yüksekliği 1950 m dağlık bir bölge olan Yüksekova’da dünyada yalnızca bu dağlarda yetişen Hakkari çöven otu, Sat Dağı mürdümüğü ve Hakkari fiği, parıltılı fiğ, Hakkari pelemiri, Hakkari dikeni ile Hakkari papatyası yetişiyor. Ayrıca endemik bitkiler olan Yüksekova geveni, Davis'in alıçı ile Hakkari yabanarmudu da bu bala lezzet katıyor.

Arıcılardan kalite kontrol ve orijin doğrulama analizleri yapılarak satın alınan bu bal sayesinde kahvaltılarınıza farklı bir lezzet katabilirsiniz.

*Duyusal ifadeler Balparmak bal tadım uzmanlarının görüşleri doğrultusunda derlenmiştir.

Ürünün Yapılışı ile İlgili Fotoğraf ve Videolar

Dogu Anadolu Bölgesi Lezzetleri

Hakkari
  • Kars Zavot Grayver Peyniri
  • Ağın Leblebisi
  • Kemaliye (Eğin) Dut Pekmezi
  • Bingöl Balı
Ürünlerimiz geleneksel yöntemlerle sınırlı sayıda üretilebildiğinden her dönem her mağazamızda bulunamayabilir.