Geri Dön
Sınırlı sayıda üretilmiştir
Yusufeli Üzüm Pestili
Artvin’in Yusufeli bölgesinde, Çoruh Vadisi’nin eşsiz doğasında yetişen üzümler, geleneksel yöntemlere sadık kalınarak lezzetli bir pestile dönüşüyor.
Ürünün Hikayesi ve Yapılışı
Artvin’de, biyolojik çeşitlilik bakımından zengin olan Çoruh Vadisi’nde yetişen üzümler, bölgenin ikliminden kaynaklanan farklı tadı ve incecik kabuğu ile öne çıkıyor.
Toplanan üzümler kazanlarda kaynatıldıktan sonra eziliyor ve suyu kürünlerde posasından ayrıştırılıyor. Elde edilen üzüm suyu kaynatılırken içine, yan tarafta buğday unu, bal ve sütün karıştırılmasıyla hazırlanan karışım yavaş yavaş dökülüyor ve bozadan daha koyu bir kıvam alana dek küreklerle karıştırılıyor. Elde edilen helme, tülbent bezlere incecik bir tabaka halinde dökülerek havadar bir yerde, güneşin altında kuruyuncaya kadar bekletiliyor.
Yusufeli Üzüm Pestili’ni günün her saati çerez olarak tüketebileceğiniz gibi çayın yanında şeker yerine de kullanabilirsiniz.
Ürünün Yapılışı ile İlgili Fotoğraf ve Videolar
Karadeniz Bölgesi
Lezzetleri
Artvin
Yusufeli Dut Pestili Safranbolu Lokumu Gümüşhane Cevizli Pestil Gümüşhane Cevizli Köme
Ürünlerimiz geleneksel yöntemlerle sınırlı sayıda üretilebildiğinden
her dönem her mağazamızda bulunamayabilir.